Nieuws van Brandweer Kollum 2016

Update 03-04-2016

10 maart 2016

Goep 5 en 6 van CBS Op de Hoogte uit Burum op bezoek bij de brandweer

Op 10 maart waren Groep 5 en 6 van CBS Op de Hoogte uit Burum bij ons op bezoek. Vooraf kregen de kinderen informatie over het brandweerwerk en daarna moesten ze aan het werk. Kazerne en materieel bekijken, fietsen knippen en natuurlijk spuiten met de lage druk. Na een glaasje ranja mochten ze allemaal nog een ritje maken in de TS van Kollum. Gezien de reacties hebben de kinderen het erg leuk gevonden. We willen groep 5 en 6 nog hartelijk bedanken voor de mooie tekening die zij hebben gemaakt, deze heeft een mooi plaatsje in onze kazerne gekregen.

14 januari 2016

Groep 8 van Julianaschool op bezoek bij de brandweer.

Op 14 januari was groep 8 van de Julianaschool op bezoek bij de brandweer. Jacob Bremer van Korps Buitenpost gaf uitleg over het werk van de brandweer.
Ook werden de voertuigen en materialen bekeken. Tenslotte natuurlijk een ritje in de TS van Kollum.

Meer foto's staan in het fotoboek.
9 januari 2016

Nieuwjaarsreceptie Brandweer Kollum

Normaal gesproken borrelen we aan het einde van het jaar met de gemeente Kollumerland en laten we ons bij de start van het jaar zien op de nieuwjaarsreceptie van de Gemeente.
Om voor ons een of ander onduidelijke reden waren we niet meer uitgenodigd door de gemeente voor de eindejaarsborrel. We hebben hieruit conclusies getrokken en hebben daarom op 9 januari met onze partners zelf een nieuwjaarsreceptie/borrel georganiseerd.
De PV van de brandweer had gereserveerd bij Gasterij Manjefiek in Kollum.
Een bijzonder gezellige avond met een hapje en een drankje perfect geregeld. 
1 januari 2016

De korpsleden van Brandweer Kollum wensen u een gezond en veilig 2016 toe.