Ocna de JosEngelse Taal

Op 9 oktober 2003 heeft de brandweer van Kollum afscheid genomen van de HV-Kollum. In het kader van de standaardisering van de brandweer waarbij de hulpverlenings gereedschappen niet meer op een apart voertuig zitten, heeft de Kollumer Brandweer een nieuwe voertuig TS-Kollum aangeschaft. Op dit nieuwe voertuig zitten alle gereedschappen voor een eerste hulpverlening, voor zowel brand als ongevallen.Met het vervallen van de HV en het beschikbaar stellen van dit voertuig is een grote wens in vervulling gegaan van oud brandweerman Bertus van der Meer.
Bertus die zich al jaren inzet voor het wel en wee van de brandweer van Onca de Jos in RoemeniŽ. De gemeente van Kollumerland die in vriendschap met Ocna de Jos is verbonden heeft de materialen beschikbaar gesteld en Bertus van der Meer heeft deze namens de gemeente overgedragen.


Panorama Ocna de Jos.

Al eerder had de brandweer van Ocna de Jos van het Kollumer Korps een motorspuit aanhanger ontvangen. De HV was een welkome aanvulling voor het korps omdat zijn nu ook in staat was met een compleet uitgeruste brandweer de hulpverlening te verrichten. Ondertussen heeft het korps van Ocna de Jos met onze voertuigen diverse branden kunnen bestrijden en hulp kunnen bieden met ongevallen.

In de toekomst zal onze correspondent ons informeren over de diverse uitrukken die men heeft gehad. Wordt vervolgd dus.........